LİMONFORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap

Şifremi unuttum

Similar topics
    En son konular
    » olagan ustu bir resim
    Necdet Sevinç’i kaybettik Icon_minitimeSalı 17 Ocak 2017, 22:04 tarafından yildo

    » Papanın Maksadı
    Necdet Sevinç’i kaybettik Icon_minitimePerş. 04 Ara. 2014, 14:29 tarafından MUHTESEM

    » 26 Eylül Dil Bayramı Kutlu Olsun
    Necdet Sevinç’i kaybettik Icon_minitimeCuma 26 Eyl. 2014, 11:58 tarafından MUHTESEM

    » İşte İhsanoğlu'nun Seçim Logosu
    Necdet Sevinç’i kaybettik Icon_minitimePerş. 10 Tem. 2014, 10:06 tarafından MUHTESEM

    » Jandarma Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü
    Necdet Sevinç’i kaybettik Icon_minitimeC.tesi 14 Haz. 2014, 12:00 tarafından MUHTESEM

    » 54 kentte kış lastiği takmayana ceza kesilecek
    Necdet Sevinç’i kaybettik Icon_minitimeSalı 17 Ara. 2013, 14:05 tarafından MUHTESEM

    » Diyarbakır'da Türkçe Tabelalar Kaldırılıyor
    Necdet Sevinç’i kaybettik Icon_minitimePerş. 14 Kas. 2013, 13:07 tarafından MUHTESEM

    » Subay ve Astsubaylar arasında istifalar arttı
    Necdet Sevinç’i kaybettik Icon_minitimeSalı 05 Kas. 2013, 17:16 tarafından MUHTESEM

    » Bôyle Baba olmaz Olsunn
    Necdet Sevinç’i kaybettik Icon_minitimeÇarş. 09 Ekim 2013, 19:05 tarafından ValiBey


    Necdet Sevinç’i kaybettik

    Aşağa gitmek

    Necdet Sevinç’i kaybettik Empty Necdet Sevinç’i kaybettik

    Mesaj tarafından MUHTESEM Paz 24 Tem. 2011, 10:27

    Necdet Sevinç’i kaybettik





    [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]


    Türk milliyetçiliğinin mücadeleci kalemi ve Ülkücü Hareket’in efsane yazarı Necdet Sevinç hayata veda etti.

    Milliyetçilerin keskin kalemi Sevinç’i kaybettik
    Türk milliyetçiliğinin mücadeleci kalemi ve efsane yazarı Necdet Sevinç hayatını kaybetti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi görmekte olan Sevinç, durumunun ağırlaşması üzerine önceki gün Florance Nightangel Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Dün sabaha karşı saat 03.00 sularında hayata gözlerini yuman Türk Milliyetçiliğinin cesur kalemlerinden Necdet Sevinç’in ömrü pek çok Ülkücü yazar gibi ideolojik kavgalar, davalar ve hapis cezaları ile geçmişti. Necdet Seviç’in cenazesi bugün (24 Temmuz Pazar günü) ikindi namazını müteakiben Fatih Camii’nden kaldırılacak.

    Mücadele ile geçen bir ömür
    1944 yılında Gaziantep’te doğdu. Gaziantep Lisesi son sınıf öğrencisiyken okul dergisine “Allah’ın olmadığını” yazan felsefe öğretmenine bir gazetede verdiği cevap sebebiyle okuldan uzaklaştırıldı. Bu olaydan sonra, Gaziantep’te başladığı gazetecilik mesleğini devam ettirmek için İstanbul’a gitti. Haber ve Durum gazetelerinde çalıştı. 1969’tan itibaren Bizim Anadolu, Hergün, Ortadoğu, Günaydın ve Kurultay gazetelerinde genel yayın müdürü, Yeniçağ ve Tercüman gazetelerinde ise köşe yazarı olarak görev yaptı. Yazılarından dolayı birkaç kez kurşunlandı. Hakkında en çok dava açılan ve yüzlerce yıl mahkûmiyeti istenen yazarlarımızdan oldu. Asliye Ceza, Ağır Ceza, Devlet Güvenlik ve Sıkıyönetim Mahkemelerinde yargılandı. 1974 affıyla Bayrampaşa Cezaevi’nden çıktı. 12 Eylül 1980 müdahalesinde tekrar tutuklandı. 1987 yılı sonuna kadar iki kez Bayrampaşa Cezaevi’nde, iki kez Paşakapısı Cezaevi’nde olmak üzere; Silivri, Kastamonu/Daday, Erzincan/Tercan cezaevlerinde yaklaşık 5 yıl yattı. Binlerce köşe yazısı yazdı.

    Bir nesil onun eserleriyle yetişti
    Son kitabı “İstiklal Harbi’nde Etnik İhanet” bir ay kadar önce yayınlanan Necdet Sevinç, ömrü boyunca yazdığı makale ve kitaplarıyla, verdiği konferanslarla bir nesile hocalık etti. Necdet Sevinç’in milliyetçi camiada klasikleşen eserlerinden bazıları şunlar:
    Yazarını Kurşunlatan Yazılar, Sanık Yazılar, Tutanak, Ferman, Ülkücüye Notlar, Ajan Okulları, Gaziantep’te Türk Boyları, Osmanlı’nın Yükselişi ve Çöküşü, Osmanlı’dan Günümüze Misyoner Faaliyetleri, Eski Türkler’de Kadın ve Aile, Osmanlılar’da Sosyo-Ekonomik Yapı, Arşiv Belgeleriyle Tehcir, Ermeni İddiaları ve Gerçekler, Pontus’la Hesaplaşma, Duruşmalar, Acının Tadı.

    Bahçeli’den mesaj
    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Necdet Sevinç’in ülkücü-milliyetçi harekete gönül verenlerin kalplerinde her daim yaşayacağını ve eserleriyle sürekli olarak hatırlanacağını belirtti. Bahçeli, Necdet Sevinç’in vefatıyla ilgili yayımladığı mesajda, şunları kaydetti:
    “Türk basın ve düşünce hayatının bu seçkin şahsiyeti, hayatını davasına adamış, inandıklarından asla taviz vermemiş ve zorluklar karşısında hiç yılmamıştır. Merhum Necdet Sevinç’in Türk milliyetçiliğinin gelişmesi, büyümesi ve fikir kaynaklarının canlı kalması için takdir edilmesi gereken bir gayret ve emek sarf ettiği bilinen bir gerçektir. Ülküsünden ve ilkelerinden taviz vermeyen bu dava insanı, ülkücü-milliyetçi harekete gönül verenlerin kalplerinde her daim yaşayacak ve eserleriyle sürekli olarak hatırlanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, merhum gazeteci ve yazarımız Sayın Necdet Sevinç’e Cenab-ı Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine, camiamıza ve milletimize sabır ve başsağlığı dilerim.”





    Yeniçağ’daki “Divan” köşesinden yıllarca okurlarına seslenen Sevinç’in bir makalesini yeniden yayınlıyoruz.

    Kan meselesi
    Vatan şârimiz Namık Kemal “Fıtrat değişir sanma, bu kan yine o kandır” diyor ya; Etnik Çete’nin tansiyonunu tavana vurduran hamaset kelimesi, işte o kanın terkibinde bulunan yiğitlik demektir! Yani hamaset, İsmet Paşa rahmetlisinin Meclis kürsüsünde bizim Gaziantep Müdafaası’nı anlatırken ifade ettiği gibi, “kanın fıtraten haiz olduğu kudret” mânâsına gelir.
    Damarlarda bu kan dolaşmadığı takdirde herhangi bir değerin meydana gelmesi esasen mümkün olamayacağına göre, öyleyse yiğitlik herkeste bulunmaz.
    Babaları ecdadımın kapıkulları olan Etnik Çete mensuplarıyla İbnî Abdullah’larda hiç bulunmaz! Onun için Etnik Çete mensupları da İbnî Abdullah’lar da hamasetten hoşlanmazlar.
    Ama hamaset olmadan millî tarih şuuruna erişilemeyeceği ve millî şahsiyet de teşekkül etmeyeceği için biz hamaset yapmaya devam edeceğiz.
    Karlofça Antlaşması’na kadar Avrupa’nın kral ve imparatorları, ancak bizim vezir-i azama muhatap olabilirlerdi. Padişah ihtiyaç duyar da Avrupa’nın kral veya imparatorlarına ferman gönderecek olursa, onlara “sen” diye hitap ederdi! “siz” demezdi. Ama onlar meselelerini arz etmek için Türk imparatorunun huzuruna kabul edildiklerinde mermer zemini öperlerdi! Padişah bu kefere takımını kabul etmeye pek tenezzül etmez, onun katına çıkan herkesin de etek veya ayak öpmesine izin vermezdi! Kimini, sarayın merdivenlerine yüz sürmesine gözyumarak şereflendirirdi, kimini atının özengisini öptürerek!
    Bir kez daha yayınlamıştım, çocuklarınıza okutmanız için tekrarında fayda görüyorum:
    Osmanlı büyükleri arasına dahi giremeyen Sultan 2. Selim, 16 Haziran 1573’te Fransa kralı 9. Charles’e gönderdiği fermanda bakın ne diyor:
    -Kardeşin Polonya beylerinden Henri’nin bize itaat ve ubudiyetini bildiren mektubu üzerine, bu memlekete kral tayin edilmek hususundaki ricasını Allah’ın lütuf ve inayeti ile kabul ettik ve kendisini Polonya’ya kral seçtik ve tayin ettik!
    -Na’pmış, na’pmış?
    Kral seçmiş ve tayin eylemiş!
    İşte benim devletim, böyle bir devletti. Kral olmak isteyen prensler Türk başkentine müracat eder, talep uygun görülürse, Divan adamcağızı kral tayin ediverirdi.
    Gençler anlamayabilirler, 2. Selim’in fermanında zikredilen “Ubudiyet” demek, “kulluk, kölelik etmek” demektir!
    Henri, padişaha itaat ve ubudiyetini bildiren bir mektup yazdığına göre öyleyse ne demek istemiştir?
    “-Kral olursam kulunuz, köleniz olacağım” demek istemiştir!
    Şimdi bizi ite - kopuğa kul - köle yapmak istiyorlar. AB’nin genişlemeden sorumlu komiseri, Türk Milleti’ni câni ilân eden bir yahudi çocuğu mahkemeye verildiği için, Türkiye Cumhuriyeti’ne meydan okuyor, ağzını açan yok.
    Gel de yanma şimdi, gel de kahrolma!
    Bu adama haddini bildirmek kahramanlık meselesi değildir ama, hiç şüphesiz kan meselesidir!
    (13 Eylül 2005 / Yeniçağ)

    Kaynak : Yeniçağ
    MUHTESEM
    MUHTESEM

    Mesaj Sayısı : 5398
    Kayıt tarihi : 21/12/10
    Yaş : 72
    Nerden : Osmaniye

    http://www.derinport.in

    Sayfa başına dön Aşağa gitmek

    Sayfa başına dön

    - Similar topics

     
    Bu forumun müsaadesi var:
    Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz