LİMONFORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap

Şifremi unuttum

En son konular
» olagan ustu bir resim
Kelle-Paça Icon_minitimeSalı 17 Ocak 2017, 22:04 tarafından yildo

» Papanın Maksadı
Kelle-Paça Icon_minitimePerş. 04 Ara. 2014, 14:29 tarafından MUHTESEM

» 26 Eylül Dil Bayramı Kutlu Olsun
Kelle-Paça Icon_minitimeCuma 26 Eyl. 2014, 11:58 tarafından MUHTESEM

» İşte İhsanoğlu'nun Seçim Logosu
Kelle-Paça Icon_minitimePerş. 10 Tem. 2014, 10:06 tarafından MUHTESEM

» Jandarma Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü
Kelle-Paça Icon_minitimeC.tesi 14 Haz. 2014, 12:00 tarafından MUHTESEM

» 54 kentte kış lastiği takmayana ceza kesilecek
Kelle-Paça Icon_minitimeSalı 17 Ara. 2013, 14:05 tarafından MUHTESEM

» Diyarbakır'da Türkçe Tabelalar Kaldırılıyor
Kelle-Paça Icon_minitimePerş. 14 Kas. 2013, 13:07 tarafından MUHTESEM

» Subay ve Astsubaylar arasında istifalar arttı
Kelle-Paça Icon_minitimeSalı 05 Kas. 2013, 17:16 tarafından MUHTESEM

» Bôyle Baba olmaz Olsunn
Kelle-Paça Icon_minitimeÇarş. 09 Ekim 2013, 19:05 tarafından ValiBey


Kelle-Paça

2 posters

Aşağa gitmek

Kelle-Paça Empty Kelle-Paça

Mesaj tarafından MUHTESEM Cuma 22 Nis. 2011, 00:50

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]


Kelle-Paça Çorbası


MALZEMELER:
-1 adet kuzu baş
-5 adet kuzu paça(ayak)
-Un
-Margarin
-Tuz
YAPILIŞI:
Başı satın aldıktan sonra büyük bir tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su ilave ediniz.Gece boyunca serin bir yerde bekletiniz.Ertesi gün kanı çıkmış suyu boşaltınız.Burnunu tahta üzerinde biraz vurunuz .Yıkadıktan sonra düdüklü tencereye koyunuz.Paçaları ocak ateşinde tütsüleyip yıkadıktan sonra başla birlikte üzerine çıkıncaya kadar su ilave ediniz.Birbuçuk saat pişiriniz.
Daha sonra etleri tencereden alıp suyunu tel süzgeç ile süzünüz.Etler soğuduk-
tan sonra ayıklayıp,didikleyiniz.Bir kasenin içine 5 kaşık un yeterince tuz ,su ila-
ve edip çırpınız .Süzülmüş etsuyunun içine sulandırılmış unu terbiyeleyiniz .
Kısık ateşte unun köpükleri kayboluncaya kadar kaynatınız.Etleri ilave edip altını kapatınız.Servis ederken sarımsak sirke hazırlayınız.
Çocuklar ve yaşlıların kemikleri için son derece faydalı besindir.Ben ayda bir
kere pişiririm.Afiyet olsun.
MUHTESEM
MUHTESEM

Mesaj Sayısı : 5398
Kayıt tarihi : 21/12/10
Yaş : 72
Nerden : Osmaniye

http://www.derinport.in

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Kelle-Paça Empty Geri: Kelle-Paça

Mesaj tarafından Crackman Cuma 22 Nis. 2011, 09:47

İç Anadoluda çokça tüketilirdi .
Crackman
Crackman

Mesaj Sayısı : 3558
Kayıt tarihi : 26/11/10
Yaş : 104
Nerden : Ankara

https://limon.yetkin-forum.com/

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz