LİMONFORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap

Şifremi unuttum

En son konular
» olagan ustu bir resim
 Ekmeği taze tutmanın yolları Icon_minitimeSalı 17 Ocak 2017, 22:04 tarafından yildo

» Papanın Maksadı
 Ekmeği taze tutmanın yolları Icon_minitimePerş. 04 Ara. 2014, 14:29 tarafından MUHTESEM

» 26 Eylül Dil Bayramı Kutlu Olsun
 Ekmeği taze tutmanın yolları Icon_minitimeCuma 26 Eyl. 2014, 11:58 tarafından MUHTESEM

» İşte İhsanoğlu'nun Seçim Logosu
 Ekmeği taze tutmanın yolları Icon_minitimePerş. 10 Tem. 2014, 10:06 tarafından MUHTESEM

» Jandarma Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü
 Ekmeği taze tutmanın yolları Icon_minitimeC.tesi 14 Haz. 2014, 12:00 tarafından MUHTESEM

» 54 kentte kış lastiği takmayana ceza kesilecek
 Ekmeği taze tutmanın yolları Icon_minitimeSalı 17 Ara. 2013, 14:05 tarafından MUHTESEM

» Diyarbakır'da Türkçe Tabelalar Kaldırılıyor
 Ekmeği taze tutmanın yolları Icon_minitimePerş. 14 Kas. 2013, 13:07 tarafından MUHTESEM

» Subay ve Astsubaylar arasında istifalar arttı
 Ekmeği taze tutmanın yolları Icon_minitimeSalı 05 Kas. 2013, 17:16 tarafından MUHTESEM

» Bôyle Baba olmaz Olsunn
 Ekmeği taze tutmanın yolları Icon_minitimeÇarş. 09 Ekim 2013, 19:05 tarafından ValiBey


Ekmeği taze tutmanın yolları

Aşağa gitmek

 Ekmeği taze tutmanın yolları Empty Ekmeği taze tutmanın yolları

Mesaj tarafından ValiBey C.tesi 28 Eyl. 2013, 18:31

Fırıncılar Federasyonu verilerine göre,her gün 6 milyon ekmek israf ediyoruz.










[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin halk ekmekfabrikası olan Bursa Ekmek ve Besin Sanayi AŞ (BESAŞ) Mustafa Bektaş, katkı maddesi kullanılmadan üretilen bir ekmeğin normal koşullarda taze kalma süresinin yaklaşık 36 saat olduğunu belirtiyor.





.Ekmeğin dilimlenerek tüketilmesinin de bayatlamayı geciktirdiğini dile getiriyor.

Ekmeğin yeterince soğuduktan sonra aşırı nem kaybına meydan verilmeden ambalaj yapılması gerektiğine dikkat çeken Bektaş, ekmeğin küflenmemesi için buharlaştırılmaması gerektiğini ve dilimlenerek tüketilmesinin bayatlamayı geciktirdiğini kaydediyor.

Bektaş, soğuk ekmeğin de ‘bayat ekmek’ anlamına gelmediğini, ısıtıldığında tekrar yumuşaklığını ve lezzetini kazanacağını ifade ediyor ve ev hanımlarına şu tüyoları veriyor: “Kuruyan ekmeği canlandırmak için bir tencereye az miktar su koyun ve kaynatın.

Su buharı çıkmaya başladığında tencerenin üzerine bir süzgeç yerleştirin ve kuru ekmekleri koyun. Buhar ekmeğe yavaş yavaş nüfuz ettikçe ekmek kaybettiği nemi alacak ve yenilecek kıvama gelecektir.

Ekmek kesinlikle açıkta bırakılmamalıdır. Ekmek yeterince soğumadan torbaya konursa buhar nedeniyle küflenir.

Ekmek tüketilirken, bazı kişiler kabuğunu sevdikleri için veya ekmek içi sıcakken hamur olduğundan önce ekmeğin kabuğunu koparıp yerler, bu durumda ekmek daha kolay bayatlar.

Çünkü su kaybı kolaylaşır, kurur, kolayca ufalanır.

Ekmeği bozulmadan buzdolabında saklayabiliriz. Böylece küflenmesini önlemiş oluruz. Ancak tazeliği doğal olarak azalacaktır. Bu ekmekler yine kızartılarak veya ısıtılarak rahatlıkla yenebilir.

Eğer derin dondurucumuz varsa ekmeği -21 derecede taze olarak uzun süre saklayabiliriz.”
ValiBey
ValiBey

Mesaj Sayısı : 636
Kayıt tarihi : 20/04/12

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz